Werken en leren bij de Laurentius Stichting
Over de Laurentius Stichting:

Werken en leren bij de Laurentius Stichting

De Laurentius Stichting heeft 29 scholen in Lansingerland, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Nootdorp en Rijswijk. We bieden verschillende soorten primair onderwijs, zoals IPC, Jeelo, Jena en groepsdoorbrekend onderwijs. We bieden ook speciaal basisonderwijs, internationaal onderwijs (IB-programma) en praktijkonderwijs. Voor ieder wat wils!

Visie

Hoe verschillend onze scholen ook zijn, al ons onderwijs gaat over meer dan kennis en cognitieve vaardigheden. Het gaat over jonge mensen: wie zijn zij en hoe leren zij? Over ons samen: onze normen, waarden en hoe wij ons verhouden tot andere mensen. Over de toekomst en onze bijdrage aan de wereld. En over plezier!

Werken en leren

Wat voor de kinderen geldt, geldt ook voor alle collega’s. Je mag groeien op jouw manier. Je krijgt vertrouwen. Je werkt in een fijne, eerlijke sfeer. Je leert van collega’s. En je draagt op jouw manier bij aan de school en de toekomst van de kinderen.

:

Onze kernwaarden

  • Kinderen die met plezier naar school gaan, leren beter. Mensen die met plezier werken, hebben meer te bieden. Werkplezier is voor iedereen anders, daarom luisteren we waar jij plezier in hebt en helpen we jou om het te vinden én te behouden!
  • Of het nu gaat om de ontwikkeling van de kinderen, collega’s en scholen of de koers van het bestuur: wij werken samen. We zoeken elkaar op, luisteren naar elkaar, leren van elkaar en helpen elkaar: collega’s in de schoolteams, de kinderen, ouders en de mensen van het stafbureau.
  • Onze scholen zijn de plek waar mensen groeien. Niet alleen de kinderen, maar ook alle collega’s. Wij moedigen je aan iets niet zeker te weten en op onderzoek uit te gaan. Bijvoorbeeld door bij elkaar in de les te kijken en feedback te krijgen. Mee te doen met de workshops en trainingen van Laurentius leert. Of over te stappen naar een andere Laurentiusschool om nieuwe methodes te leren kennen of door te groeien.
  • Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: jij bent je eigen ik en we willen je graag leren kennen. Jij hoort erbij. Ook voor al onze scholen geldt dat zij hun eigen profiel hebben. Samen delen wij de kernwaarden van de Laurentius Stichting en de katholieke identiteit.
  • Teamleden, kinderen en ouders zijn allen mede-eigenaar van de school en het onderwijs. Wij zetten alle kennis en ervaring die we hebben in om de school steeds beter te maken en de kinderen te laten groeien. Daarom zijn we als onderwijsprofessionals ook altijd bezig met onze eigen ontwikkeling: in het belang van de kinderen.
  • Bij eigenaarschap hoort openheid: over wie we zijn, wat we kunnen en willen, wat we nodig hebben, wat goed gaat en wat beter kan. In zo’n eerlijke, respectvolle sfeer is het prettig werken en komt iedereen tot bloei.
  • Met toekomstgericht onderwijs dragen wij bij aan een goed leven voor nieuwe generaties. Kinderen leren hoe zij samen leven, zich staande houden in de maatschappij, de aarde leefbaar houden en verantwoord omgaan met technologie. Wij stimuleren samenwerking, creativiteit, kritisch denkvermogen en oplossingsgericht denken.
:

Laurentius innoveert
Laurentius spreekt
Laurentius leert
Laurentius werkt