Als zij-instromer direct aan de slag als leraar  
Ik ben zij-instromer:

Als zij-instromer direct aan de slag als leraar

De zij-instromers van de Laurentius Stichting komen uit allerlei sectoren: van de bankwereld tot de topsport. Regelmatig zijn ook ouders van onze leerlingen geïnteresseerd. Wat zij gemeen hebben, is behoefte aan zingeving. Ze willen kinderen laten groeien, plezier hebben met collega’s en hun kwaliteiten inzetten voor het onderwijs. Wil jij ook graag als zij-instromer in het onderwijs werken, maar ben je nog niet bevoegd? En beschik je over een HBO-diploma. Dan zijn er bij de Laurentius Stichting allerlei mogelijkheden op onze scholen in Lansingerland, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Nootdorp en Rijswijk.

 

Met geschiktheidsverklaring voor de klas

Met geschiktheidsverklaring voor de klas

Als zij-instromer kun je in dienst komen van de Laurentius Stichting. Dit gebeurt op basis van een geschiktheidsonderzoek. Blijk je geschikt als leerkracht basisonderwijs, dan ga je bij ons de eerste twee jaar aan de slag als onbevoegd leraar met een geschiktheidsverklaring. Tijdens die twee jaar volg je de pabo-opleiding voor zij-instromers om je lesbevoegdheid te halen. Je bent dan voor vier dagen bij ons in dienst, waarvan je drie dagen op school werkt en één dag studeert.

Kennis en ervaring opbouwen met begeleiding

De eerste drie maanden sta je naast een bevoegd leraar voor de groep om je kennis en ervaring rustig op te bouwen. Je bent vanaf dag één volwaardig deel van het team en doet mee met bijvoorbeeld teamvergaderingen, oudergesprekken en het voorbereiden van lessen. Je gaat steeds zelfstandiger werken en na drie maanden ga je alleen voor de klas staan, uiteraard met coaching. Je krijgt vertrouwen, opbouwende feedback en steun van je collega’s. Wil je eerst ervaring opdoen als leraarondersteuner? Vraag naar de mogelijkheden.

Wij betalen je opleiding

Tijdens het zij-instroomtraject betaalt de Laurentius Stichting graag jouw collegegeld en studieboeken, op voorwaarde dat je, na het behalen van je certificaat, minimaal drie jaar bij ons in dienst blijft. Mocht je overstappen naar een bestuur binnen de regio, dan zijn er afspraken om de scholingskosten over te nemen.

Vind de school die bij je past

Vind de school die bij je past

Belangrijk is dat je kiest voor een school die past bij jouw onderwijsvisie en ambities. Natuurlijk moet ook het team bij je passen. Plezier hebben met elkaar is tenslotte belangrijk. Kom daarom eens kennismaken met een aantal scholen, de directeuren en de praktijkbegeleiders.

Sparren? Doen!

De zij-instromers bij de Laurentius Stichting zijn blij met de stap die zij hebben gezet. Mocht je met hen willen sparren, dan brengen we je graag in contact! Ben je nu al benieuwd naar verhalen van zij-instromers bij de Laurentius Stichting? Lees dan de verhalen van ReshamHester en Dewi in ons e-magazine Sprekend Laurentius.

Wil je meer informatie over het zij-instroomtraject bij ons mail dan je motivatie en cv. Dit kan je doen d.m.v. te klikken op deze link.

Laurentius innoveert
Laurentius spreekt
Laurentius leert
Laurentius werkt