Stage lopen op een Laurentius school die bij jou past
Ik ben stagiair/LIO:

Stage lopen op een Laurentius school die bij jou past

Doe je de pabo, dan hoort stage lopen op school er natuurlijk bij. Studenten van alle pabo’s zijn bij ons welkom voor een stage. Een stage bij de Laurentius Stichting, met scholen in Lansingerland, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Nootdorp en Rijswijk, heeft een aantal voordelen.
Vind de school die bij je past

Vind de school die bij je past

Om te beginnen kun je kiezen uit veel verschillende scholen met eigen onderwijsvisies en dynamiek. Er is altijd een school die bij jouw eigen visie en ambities past. Natuurlijk moet ook het team bij je passen. Plezier hebben met elkaar is tenslotte belangrijk. Kom daarom eens kennismaken met een aantal scholen, de directeuren en de praktijkbegeleiders.

Goede begeleiding

Je bent vanaf dag één volwaardig deel van het team en doet mee met bijvoorbeeld teamvergaderingen, oudergesprekken en het voorbereiden van lessen. Je bouwt je ervaring rustig op naast een bevoegd leerkracht. Je gaat steeds zelfstandiger werken en krijgt de ruimte om je lessen vorm te geven zoals jij goed vindt, met alle creativiteit die je wilt inzetten. Je krijgt vertrouwen, opbouwende feedback en steun.

Bijbaan op school

Bijbaan op school

Volg je de vierjarige pabo voltijd (derde of vierde jaar) of de driejarige pabo voltijd (tweede of derde jaar) op de Thomas More in Rotterdam, dan kun je tijdens of naast je stage voor een aantal uren bij ons in loondienst komen als leraarondersteuner. Zo combineer je je studie met werken in het onderwijs!

In dienst op voordracht van de directeur

We zijn trots dat veel LIO-ers na hun afstuderen bij de Laurentius Stichting in dienst komen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Natuurlijk omdat zij leerkracht een mooi, zinvol beroep vinden. Ze worden blij als ze de kinderen, mede door hun bijdrage, zien groeien. Maar ook omdat zij de sfeer in de schoolteams fijn vinden en we jou als startend leraar goed blijven begeleiden van startbekwaam naar basisbekwaam.

Stagelopen bij de Laurentius Stichting, vier pijlers:

  1. Wat je in theorie leert, kun je meteen in de praktijk brengen.
  2. Je krijgt oog voor verschillen, of het nu om kinderen of scholen gaat.
  3. Je ontwikkelt je tot een nieuwsgierige, creatieve en onderzoekende leraar.
  4. Je maakt als collega deel uit van een professionele leergemeenschap.
Laurentius innoveert
Laurentius spreekt
Laurentius leert
Laurentius werkt