Stage lopen op een Laurentius school die bij jou past  
Ik ben deelnemer pabo deeltijdopleiding:

Stage lopen op een Laurentius school die bij jou past

Misschien was er altijd dat stemmetje in je achterhoofd: zou het onderwijs iets voor mij zijn? Toch ging je loopbaan een andere kant op. Tot je besloot de tweejarige pabo te gaan doen. Stagelopen hoort er natuurlijk bij. Een stage bij de Laurentius Stichting, met scholen in Lansingerland, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Nootdorp en Rijswijk, heeft een aantal voordelen.

Vind de school die bij je past

Om te beginnen kun je kiezen uit veel verschillende scholen met eigen onderwijsvisies en dynamiek. Er is altijd een school die bij jouw eigen visie en ambities past. Natuurlijk moet ook het team bij je passen. Plezier hebben met elkaar is tenslotte belangrijk. Kom daarom eens kennismaken met een aantal scholen, de directeuren en de praktijkbegeleiders. Studenten van alle pabo’s zijn bij ons welkom.

Goede begeleiding

Goede begeleiding

Je bent vanaf dag één volwaardig deel van het team en doet mee met bijvoorbeeld teamvergaderingen, oudergesprekken en het voorbereiden van lessen. Je bouwt je ervaring rustig op naast een bevoegd leerkracht. Je gaat steeds zelfstandiger werken en krijgt de ruimte om je lessen vorm te geven zoals jij goed vindt, met alle creativiteit die je wilt inzetten. Je krijgt vertrouwen, opbouwende feedback en steun. En mocht je na het behalen van je diploma in dienst komen van de Laurentius Stichting, dan blijven we je goed begeleiden van startbekwaam naar basisbekwaam.

Financiële voordelen

Studeer je aan de tweejarige pabo en loop je bij ons stage? Dan betalen wij graag jouw collegegeld en studieboeken, op voorwaarde dat je na het behalen van je diploma bij de Laurentius Stichting in dienst komt. Bovendien kun je al tijdens je studie, na het behalen van je propedeuse, voor een aantal uren bij ons in loondienst komen als leraarondersteuner.

Sparren? Kan!

Deelnemers aan de pabo deeltijdopleiding die stage lopen bij de Laurentius Stichting zijn blij met de stap die zij hebben genomen. Zij vinden leerkracht een mooi, zinvol beroep. Ze worden blij als ze de kinderen, mede door hun bijdrage, zien groeien. Ze hebben plezier met collega’s. Zij willen vol gaan voor hun studie en stage. De één combineert dit met een parttime baan, de ander niet. Mocht je met hen willen sparren, dan brengen we je graag in contact!

Stagelopen bij de Laurentius Stichting, vier pijlers:

  1. Wat je in theorie leert, kun je meteen in de praktijk brengen.
  2. Je krijgt oog voor verschillen, of het nu om kinderen of scholen gaat.
  3. Je ontwikkelt je tot een nieuwsgierige, creatieve en onderzoekende leraar.
  4. Je maakt als collega deel uit van een professionele leergemeenschap.
Laurentius innoveert
Laurentius spreekt
Laurentius leert
Laurentius werkt